Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
|
Autor |
Wiadomość |
Barwinek
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 1:37 pm Temat postu: wyjmowanie cebulek tulipanów |
|
|
Witam,
Kiedy mam wyciągać z ziemi cebulki tulipanów? |
|
Powrót do góry |
|
 |
maja
|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 2:22 pm Temat postu: Re: wyjmowanie cebulek tulipanów |
|
|
Barwinek napisał: | Witam,
Kiedy mam wyciągać z ziemi cebulki tulipanów? |
cześć
Ja nie wszystkie tulipany wyciągam z ziemi. Odmiany botaniczne zostają już na stałe i dobrze sobie radzą.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aleksandra
|
Wysłany: Sro Sty 02, 2008 3:05 pm Temat postu: Re: wyjmowanie cebulek tulipanów |
|
|
Cześć!
No właśnie też nie wiem, bo w wielu pismach ogrodniczych piszą o tym, żeby tulipany wyciągać po przekwitnieniu, a sadzić koło września-października. Ja nie mam czasu na taką zabawę, a jednak tulipany co roku pięknie kwitną.
Może nie wszystkie odmiany trzeba wykopywać? |
|
Powrót do góry |
|
 |
landrynka
|
Wysłany: Sro Sty 02, 2008 3:53 pm Temat postu: Re: wyjmowanie cebulek tulipanów |
|
|
Aleksandra napisał: | Cześć!
No właśnie też nie wiem, bo w wielu pismach ogrodniczych piszą o tym, żeby tulipany wyciągać po przekwitnieniu, a sadzić koło września-października. Ja nie mam czasu na taką zabawę, a jednak tulipany co roku pięknie kwitną.
Może nie wszystkie odmiany trzeba wykopywać? |
yo, a ja chciałabym koło innych cebulowych, mogę?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aleksandra
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 12:03 pm Temat postu: Re: wyjmowanie cebulek tulipanów |
|
|
landrynka napisał: | yo, a ja chciałabym koło innych cebulowych, mogę?  |
Jasne koło krzewów też możesz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
landrynka
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2008 12:21 pm Temat postu: Re: wyjmowanie cebulek tulipanów |
|
|
Ooo, dzięki
Ale tak poważnie, to rozpisują się tu o tych kretach. Nie zniszczą mi tych cebulek? Słyszałam, że co roku trzeba je uzupełniać, bo więcej się sadzi jak wykopuje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agata
|
Wysłany: Czw Sty 31, 2008 3:35 pm Temat postu: Re: wyjmowanie cebulek tulipanów |
|
|
Witaj
Czasem i tak się zdarza . Proponuję sadzenie cebul kwiatów w specjalistycznych koszach.
pozdrawiam
Agata |
|
Powrót do góry |
|
 |
marta
|
Wysłany: Pią Lut 01, 2008 3:08 pm Temat postu: Re: wyjmowanie cebulek tulipanów |
|
|
Agata napisał: | Witaj
Czasem i tak się zdarza . Proponuję sadzenie cebul kwiatów w specjalistycznych koszach.
pozdrawiam
Agata |
Witam te kosze to super sprawa.Sama kiedyś kupiłam i teraz jak już wyjmuję cebulki z ziemi to nie uszkadzam ich bo dokładnie wiem gdzie są
hejka |
|
Powrót do góry |
|
 |
doremifa
|
Wysłany: Sro Mar 28, 2012 2:48 pm Temat postu: |
|
|
Mi tulipany już pieknie wypuściły, nie wykopywałam ich ani nic. Mam je w ogórdku na stałe. |
|
Powrót do góry |
|
 |
SilownieZewnetrzne.net
|
Wysłany: Sro Maj 25, 2016 1:33 pm Temat postu: |
|
|
Ja zawsze wyciagam z ziemi. _________________ Zapraszamy na http://www.silowniezewnetrzne.net nowoczesny portal ćwiczeń, sportu i fitnessu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
pomian123
|
Wysłany: Wto Sie 09, 2016 9:56 am Temat postu: |
|
|
Ooo a ja nigdy nie wyciągam i w sumie nie widzę, żeby bylo jakoś mniej co roku pięknie kwitną!
A na krety używam soltexu i działa dobrze, więc nie muszę się martwić, że mi coś niespodziewani goście zniszczą  |
|
Powrót do góry |
|
 |
daqweid
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kasia567
|
Wysłany: Sob Paź 15, 2016 7:20 pm Temat postu: |
|
|
ja tez nie wyciągam, najlepiej je sadzić właśnie w jakichś pojemnikach, żeby nikt nam je nie zjadł _________________ Kancelaria notarialna Katowice |
|
Powrót do góry |
|
 |
plomak
|
Wysłany: Pon Sty 16, 2017 3:15 am Temat postu: |
|
|
Ja też nie wykopuje, trzymam na stale w ziemi _________________ Move here |
|
Powrót do góry |
|
 |
rajdek
|
Wysłany: Wto Sie 08, 2017 7:34 pm Temat postu: |
|
|
Wykopywanie nie jest koniecznie, ale jeśli boisz się o cebulki, zakopuj je w specjalnych koszykach, to zabezpieczy je przed szkodnikami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|